Βιογραφικό

Σπουδές

Σπούδασα οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακά σεμινάρια στην ελεγκτική επιχειρήσεων (Σ.Ο.Λ.). Έχω επιμορφωθεί στα αντικείμενα της Ηγεσίας στη Δημόσια Διοίκηση, της Στρατηγικής & Ηγεσίας, της Επικοινωνίας & Διαχείρισης Συγκρούσεων, της Αποδοτικότητας & Αξιολόγησης των διοικητικών διαδικασιών, των εσόδων των Δήμων, των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Διοίκησης, των Σύγχρονων τάσεων και προοπτικών στην ηλεκτρονική μάθηση, της Κατάρτισης νεομεταταγέντων επιθεωρητών, του Ελέγχου περιουσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων και Crisis Management και έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα του National School of Government στο Λονδίνο της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπ. Οικονομικών του Ε.Κ.Δ.Δ. με θέμα «Hγεσία στη Δημόσια Διοίκηση» (Top management).

Εργασία

Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα ως Λογιστής – Φοροτεχνικός, προϊστάμενος λογιστηρίου, οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μέλος του Σ.Ο.Λ. και στο Δημόσιο Τομέα ως Εφοριακός-Ελεγκτής επιχειρήσεων και Επιθεωρητής του Υπ. Οικονομικών.
Δίδαξα με την ιδιότητα του καθηγητή στο ΕΛΚΕΠΑ σε εξειδικευμένα Προγράμματα εκπαίδευσης Φοροτεχνικών, σε Προγράμματα εκπαίδευσης εφοριακών υπαλλήλων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Μελετών Β. Ελλάδας, καθώς και σε Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης πτυχιούχων οικονομολόγων του ΟΕΕ.Εισηγητής σε θέματα φορολογικής πολιτικής στο Α.Π.Θ., θέματα φορολογίας εισοδήματος σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε Πανευρωπαϊκό οικονομικό forum, καθώς και σε πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων φορολογικού και οικονομικού περιεχομένου.

Συνδικαλιστική πορεία

Διετέλεσα σε διάφορα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά, κομματικά και επιστημονικά όργανα [όπως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Β’ ΔΑΚΕ Εφοριακών, Μέλος της 9μελούς ΕΕ της ΠΟΕ- ΔΟΥ, Μέλος του 15μελούς της ΠΟΕ- ΔΟΥ, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών (Θεσσαλονίκη-Κιλκίς -Χαλκιδική), Μέλος του ΓΣ και της ΕΕ της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μέλος των Αντιπροσώπων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Μέλος της ΚΕ της ΝΔ, Μέλος της ΟΚΕ ΝΔ και της Γραμματείας Συνδικαλισμού ΝΔ, Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ – Μέλος Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, Εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια του Υπ. Οικ.

 

Πολιτική

Ήμουν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ στην Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησα -από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014- ως Γενικός Γραμματέας στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Σύμβουλος Προέδρου Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 11 Μαρτίου 2016, ορίστηκα σύμβουλος του Προέδρου για θέματα συνταξιοδοτικού- ασφαλιστικού.