Το έργο μας στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

 

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΑΜΕΑ

Δώσαμε λύσεις σε προβλήματα με προτεραιότητα σε όσους είχαν μεγαλύτερες ανάγκες. Θεσμοθετήσαμε για πρώτη φορά:  την εφάπαξ εκτίμηση 43 μόνιμων αναπηριών από τα ΚΕΠΑ. Καθορίσαμε:  τη διαδικασία ιατρικής εξέτασης των ΑΜΕΑ ώστε να έχουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων και από τα τέλη κυκλοφορίας.

 

  • ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Σε μια περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης κρατήσαμε όρθιο το σύστημα απόδοσης, συντάξεων και παροχών. Παλέψαμε και διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων.

 

  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Ολοκληρώσαμε την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση με πολλαπλά οφέλη από τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και με μηδενικό κόστος για τον  πολίτη.

 

  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Εργαστήκαμε, νοικοκυρέψαμε και θωρακίσαμε το ασφαλιστικό. Για πρώτη φορά εντοπίσαμε τις διαρροές του συστήματος σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα που επιβάρυναν με  εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες πολίτες.

 

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Απλοποιήσαμε και εκσυγχρονίσαμε νόμους και διατάξεις. Πετύχαμε την προσυμπλήρωση των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, το «ασφαλιστικό βιογραφικό», την κατάργηση θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας βάζοντας τέρμα στις «ουρές» και στην ταλαιπωρία για περισσότερους από δυόμιση  εκατομμύρια (2.5000.000) συνταξιούχους της χώρας.